Web Analytics Made Easy - Statcounter

 نشریه انگلیسی اکونومیست در گزارشی به تغییرات اجتماعی در عربستان از زمان آغاز ولی‌عهد محمد بن سلمان پرداخت و نوشت که مقامات سعودی به «نهی از معروف و امر به منکر» روی آورده‌اند.

در این گزارش آمده است که حداقل سه بخش از جامعه عربستانی، از تغییرات جدیدی که محمد بن سلمان در این کشور آغاز کرده، عصبانی هستند و صرفا ترس و واهمه از سرکوب مانع شورش علیه او و بازگرداندن امور به شرایط قبلی، شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بن سلمان با رسیدن به منصب ولی‌عهد عربستان در سال ۲۰۱۷ دست به تغییرات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی زیادی زد که بارزترین آن صدور مجوز اختلاط بین زنان و مردان در اماکن عمومی، اجازه رانندگی زنان و حضور آن‌ها در فعالیت‌های هنری و ورزشی است. در حوزه اقتصادی نیز تلاش شده است تا منابع در آمدی متنوع شده و منحصر به نفت نباشد، در این راستا پروژه‌های جاه‌طلبانه متعددی در دستور کار قرار گرفته است.

اما در حالی که محمد بن سلمان سعی دارد با این تغییرات چهره عربستان را در جهان بهبود ببخشد، اما اقدامات وی با سرکوب گسترده معترضان و بازداشت فعالان حقوق زن همراه شده و اقدامات او را تحت‌الشعاع قرار داده است.

نشریه اکونومیست در ادامه نوشت که مقامات سعودی در ۳۰ دسامبر سال گذشته میلادی، اعلامیه‌هایی در مساجد مکه و مدینه نصب کردند که از آن‌ها می‌خواست تا فاصله اجتماعی را به میزان دو متر رعایت کنند، اما کاملا روشن است که بن سلمان اصرار کمتری به این موضوع در دیگر اماکن دارد، به طوریکه در ماه گذشته نزدیک به ۷۰۰ هزار جوان عربستان در عرض چهار روز در کنسرت‌های موسیقی شرکت کردند، در حالی که ازدحام در مساجد به بهانه جلوگیری از شیوع کرونا ممنوع بود. در این باره یک معلم عربستانی به اکونومیست گفت که مقامات سعودی در حال «امر به منکر و نهی از معروف» هستند.

همچنین با وجود اینکه نظرسنجی در عربستان امری نادر است و به سختی می‌توان میزان رضایت یا ناخشنودی شهروندان عربستانی از اقدامات محمد بن سلمان را سنجید، اما نشریه اکونومیست نوشته است که حداقل سه گروه از جامعه عربستان از اقدامات به اصطلاح اصلاحگرانه ولی‌عهد کشورشان خشمگین هستند، اول سلفی‌ها و کسانی که روایت خودشان را از اسلام دارند، دوم برخی شاهزادگان و سوم مردم عادی که دنباله‌رو روحانیون سلفی هستند. بخشی از اعتراضات سلفی‌ها به کاهش اختیارشان بر می‌گردد، از جمله کاهش شدید قدرت سازمان «امر به معروف و نهی از منکر» که به عنوان پلیس دینی در عربستان قدرت زیادی داشت، همچنین دیگر به هنگام اذان اجباری به بستن مغازه‌ها نیست، زنان و مردان می‌توانند در یک مکان حضور یابند، در نماز جمعه صرفا باید یک خطبه خوانده شود و علمای دینی در شبکه‌های اجتماعی صرفا باید از پادشاه و ولی‌عهد تعریف و تمجید کنند و حق انتقاد و اعتراض ندارند.

به گزارش اکونومیست همچنان بخش زیادی از جامعه عربستان دنباله‌رو روحانیون سلفی هستند و به شدت از مراسم‌هایی که به بهانه سرگرمی در ریاض و جده برگزار می‌شود، انتقاد می‌کنند. مراسم‌هایی که انواع مظاهر فرهنگ غربی از مصرف مشروبات الکلی تا دعوت از خوانندگان غربی در آن‌ها دیده می‌شود.

تغییرات در سطح جامعه نیز گروههای مختلفی را ناراضی کرده است، یک پلیس بازنشسته در این باره گفت که اگر پیش از این دختری از خانه فرار می‌کرد، پلیس می‌توانست او را بازداشت کرده و به خانواده‌اش برگرداند، اما اکنون دوره این کارها گذشته و آن دختر می‌تواند از پلیس شکایت کرده و او را به زندان بیاندازد. برخی شهروندان عربستانی معتقدند که اقدامات محمد بن سلمان تغیر تندروی به اعتدال نیست، بلکه تلاشی در راستای زدودن کامل دین از جامعه است.

منتقدان ولی‌عهد سعودی می‌گویند که او کشور را به طور کامل در قبضه خود گرفته و بر زندگی مردم مسلط شده است. انتقادها امکان علنی شدن ندارند. یک مفتی سلفی در این باره به اکونومیست گفت: «شاهزاده می‌تواند دهان‌ مخالفان را ببندد، اما نمی‌تواند آن‌ها را خفه کند.»

در همین حال بسیاری از شاهزادگان نیز از اقدامات محمد بن سلمان ناراضی هستند. محمد بن سلمان در مقابل طبقه آریستوکراسی (نخبه سالاری) سنتی ایستاده [هرچند خود در حال ایجاد طبقه جدیدی است.] و تعدادی از شاهزادگان و تجار معروف را در سال ۲۰۱۷ به حبس انداخت و از آن‌ها پول‌های هنگفتی دریافت کرد. برخی شاهزادگان نیز از اینکه امتیازات ویژه قبلی آن‌ها از جمله پروازهای هوایی مجانی و خدمات رایگان پزشکی و برنده شدن در مزایده‌ها و مناقصات دولتی دیگر وجود ندارد، گلایه دارند، آن‌ها می‌گویند که محمد بن سلمان سیستمی که به صورت توافقی اداره می‌شد را از بین برده و خود به تنهایی بر آن مسلط شده است.

تجار و بازرگانان نیز از تشکیل نهادهای مختلف دولتی و تشکیلات بزرگ حکومتی که مانع فعالیت بخش خصوصی هستند به شدت گلایه دارند، آن‌ها می‌گویند که حمایت‌های دولتی کاهش یافته و مالیات‌ و عوارض چندین برابر شده است.

آیا فردی چون روح‌الله خمینی ظهور می‌کند؟

همزمان با این شرایط، قدرت مرکزی در مقایسه با گذشته کمتر پاسخگوست، در گذشته پادشاهان عادت داشتند تا در نشست‌های هفتگی به مشورت با افراد صاحب‌نظر بنشینند و به حرفشان گوش کنند، اما اکنون پادشاه و ولی‌عهد این رسم را کنار گذاشته‌اند.

اکونومیست در ادامه نوشت: «برخی می‌پرسند که آیا اقدامات محمد بن سلمان موجب تشکیل جریانی علیه او خواهد شد؟ در این باره باید گفت که فقط عده کمی هستند که معتقدند که روحانیون دینی تا ابد سکوت خواهند کرد. برخی می‌پرسند که آیا ممکن است شخصی چون روح‌الله خمینی رهبر انقلاب علیه شاه در ایران، در عربستان نیز ظهور کند؟».

یک مقام عالی رتبع سابق عربستانی در گفت‌و گو با اکونومیست، ضمن یادآوری ترور «ملک فیصل» به دست برادرزاده‌اش در سال ۱۹۷۵ گفت: «شاهزاده محمد می‌داند که خاندان پادشاهی چه کاری می‌توانند با او بکنند.»

همزمان برخی نیز امیدوارند که «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا مقابل به پادشاهی رسیدن محمد بن سلمان را بگیرند.

اکونومیست سپس نوشت: «با کنار رفتن محمد بن سلمان، اقدامات او نیز از بین خواهد رفت، چرا که این اقدامات از بالا تحمیل شده‌اند و پایگاه اجتماعی ندارند. اما در کل احتمال تحقق سناریوهای گفته شده کم است، شاهزادگان مخالف در اقامت اجباری به سر می‌برند و هزاران روحانی دینی از جمله سلمان العوده پشت میله‌های زندان هستند. حتی منتقدان خارج‌نشین بن سلمان نیز از اینکه به سرنوشت جمال خاشقچی دچار شوند، در ترس و واهمه به سر می‌برند.»

در پایان این گزارش آمده است که عربستان به کشوری که مردمش به شدت کنترل می‌شوند، تبدیل شده است و با گسترش تکنولوژی‌های جاسوسی به نظر نمی‌رسد که انقلاب یا کودتایی رخ دهد.

310 310

کد خبر 1591508

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: عربستان محمد بن سلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۰۲۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهرانی‌ها پیش تاز ظهور دروازه‌بانان جدید در فوتبال ایران

به گزارش خبرنگار مهر، فوتبال ایران در سطح ملی با میانگین سنی بالایی مواجه است و به گفته اکثر کارشناسان باشگاه‌های لیگ برتری وظیفه پرورش و استفاده از استعدادها را دارند تا رفته به رفته بازیکنان جوان به تیم ملی اضافه شوند و شاهد نسلی جوان در فوتبال ملی باشیم. در میان باشگاه‌های لیگ برتری، تیم‌های هوادار، پیکان، پرسپولیس، استقلال تهران از تهران، شمس آذر از قزوین و صنعت نفت از خوزستان از دروازه‌بانان زیر ۲۳ سال در ترکیب تیم‌های خود در فصل بیست و سوم استفاده کرده‌اند که نشان از ظهور پدیده‌های جوان در فوتبال ایران باشیم.

امیررضا رفیعی - پرسپولیس

پس از مصدومیت علیرضا بیرانوند در اردوی تیم ملی فوتبال، کادر فنی پرسپولیس با اعتماد به امیررضا رفیعی ۲۲ ساله از این دروازه‌بان در ۳ دیدار پیاپی در لیگ برتر برابر گل گهر، پیکان و صنعت نفت آبادان استفاده کرد که این دروازه‌بان جوان به خوبی جواب اعتماد مربیان پرسپولیس را داد و در هر ۳ بازی موفق به بسته نگه داشتن دروازه خود شد. رفیعی پیش از این نیز و در دیدار با ذوب آهن که علیرضا بیرانوند به دلیل محرومیت در آن غایب بود در درون چهارچوب دروازه تیمش ایستاد و گلی دریافت نکرد.

رفیعی اما در بازی با آلومینیوم اراک در مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی ۴ بار دروازه خود را باز شده دید تا رکورد کلین شیت او به پایان برسد. البته رفیعی با ۴ کلین شیتی که در لیگ برتر داشت نام خود را به عنوان اولین دروازه‌بان تاریخ لیگ برتر به ثبت رساند که توانسته در ۴ بازی ابتدایی خود گلی از بازیکنان حریف دریافت نکند.

آرشا شکوری - هوادار

آرشا شکوری که سابقه حضور در تیم‌های پایه استقلال تهران را دارد در ابتدای فصل مورد توجه باشگاه هوادار قرار گرفت و با عقد قراردادی راهی این تیم شد. در حالی که شکوری فرصت حضور در ترکیب هوادار در رقابت‌های لیگ برتر را نداشته اما این دروازه‌بان در جام جهانی نوجوانان همراه تیم ایران خوش درخشید و نگاه خیلی از فوتبال دوستان را به خود جلب کرد. شکوری ۲۰ ساله امیدوار است تا در فصل آینده بتواند حضور در لیگ برتر را هم تجربه کند.

علیرضا جعفرپور - شمس آذر

علیرضا جعفرپور در این فصل و همراه با تیم شمس آذر خوش درخشیده و در ۲۲ بازی لیگ برتر در درون دروازه تیمش ایستاده تا بیشترین تعداد حضور بازی در لیگ برتر را در بین دروازه‌بانان زیر ۲۳ سال داشته باشد. او در این فصل تاکنون ۸ کلین شیت داشته و تنها دو کلین شیت کمتر از علیرضا بیرانوند دروازه‌بان شماره یک تیم ملی و پرسپولیس داشته است.

جعفرپور ۲۳ ساله است و با توجه به سابقه‌ای که در لیگ برتر داشته می‌تواند به زودی به اردوی تیم ملی هم دعوت شود تا انگیزه دروازه‌بانان جوان حفظ شود. از جعفرپور حتی می‌توان به عنوان یکی از پدیده‌های فصل بیست و سوم نیز یاد کرد.

محمدرضا خالدآبادی - استقلال تهران

خالدآبادی فصل گذشته با پیراهن هوادار خوش درخشید و جز دروازه‌بانان برتر لیگ بود و توانست نظر مثبت مسئولان باشگاه استقلال را به خود جلب کند و در پایان فصل بیست و دوم با عقد قراردادی راهی استقلال و شاگرد جواد نکونام شد. با توجه به حضور سید حسین حسینی به عنوان دروازه‌بان شماره یک استقلال، خالدآبادی در لیگ برتر برای استقلال تاکنون بازی نکرده است. در دیدار هفته بیست و پنجم لیگ برتر که آبی‌های پایتخت باید در تبریز رو در روی تراکتور قرار گیرند، به دلیل محرومیت حسینی، خالدآبادی در چهارچوب دروازه استقلال خواهد ایستاد و باید دید او می‌تواند در اولین بازی خود برای این تیم موفق به بسته نگه داشتن دروازه خود شود یا خیر. خالد آبادی در نیم فصل قصد داشت برای گذراندن خدمت مقدس سربازی راهی ملوان شود که با مخالفت کادر فنی استقلال در این تیم باقی ماند. او ۲۲ ساله و امیدوار است تا با درخشش در برابر تراکتور در سایر دیدارهای باقی مانده تا پایان فصل نیز در درون چهارچوب دروازه استقلال بایستد.

محمدرضا دیناروند - پیکان

دیناروند که به عنوان دروازه‌بان سوم تیم پیکان پس از محمد ناصری و ایمان صادقی محسوب می‌شود اما در این فصل و در جام حذفی توسط رضا عنایتی به کار گرفته شد تا این دروازه‌بان ۲۱ ساله نیز شانس تجربه بازی برای پیکان در یک دیدار رسمی را داشته باشد. دیناروند در بازی با مس رفسنجان در مرحله یک هشتم نهایی در درون دروازه پیکان ایستاد و واکنش‌های خیلی خوبی داشت و بارها مانع از باز شدن دروازه تیمش شد. او امیدوار است تا در فصل آینده شانس بیشتری برای بازی کردن به دست آورد تا خود را بیش از پیش به فوتبال ایران معرفی کند.

پیام پارسا - صنعت نفت

یکی دیگر از دروازه‌بانان جوانی که در این فصل توانسته مورد اعتماد کادر فنی تیمش قرار گیرد، پیام پارسا دروازه‌بان ۲۱ ساله صنعت نفت آبادان است. او پس از جدایی «فهد طالب» در درون دروازه صنعت نفت قرار گرفت و تاکنون ۱۵ بازی برای تیمش انجام داده و توانسته یک کلین شیت به نام خود به ثبت برساند. پارسا با اینکه عملکرد درخشانی در بسته نگه نداشتن دروازه تیمش نداشته اما در دیدارهای مختلف بارها مانع از ورود توپ به دروازه نفت شده است و امیدوار است تا با بقای صنعت نفت در لیگ برتر در فصل آینده به عنوان دروازه‌بان شماره یک این تیم به میدان برود.

کد خبر 6090739

دیگر خبرها

  • تصویری از تیپ متفاوت بن‌سلمان که میلیونی بازدید خورده
  • بازی اتمی بن‌سلمان/ بازگشت ایران و عربستان به عصر تنش؟
  • تهرانی‌ها پیش تاز ظهور دروازه‌بانان جدید در فوتبال ایران
  • قابل توجه مسافران حج؛ ورود این موارد به خاک عربستان ممنوع است
  • رهبر معظم انقلاب: حج امسال باید برائت از دشمن جنایتکار صهیونیستی و حامیانش باشد/ حجاج باید بتوانند منطق قرآنی برائت ابراهیمی را برجسته‌تر از همیشه نشان دهند/ برای دفاع از فلسطین منتظر دیگران نمی‌مانیم
  • ببینید | فوری؛ ترور محمد بن سلمان ناکام ماند!
  • دنیای اسلام در تصمیم‌گیری مشترک، خلاء بزرگ دارد | حج امسال به صورت ویژه حج برائت است | جمهوری اسلامی منتظر دیگران نمی‌ماند
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری+عکس
  • قدیمی ترین متن مبارزاتی امام خمینی و انتشار دست‌نوشته‌ رهبری در دفتر کتابخانه وزیری برای نخستین بار + عکس
  • چهارمین همایش حوزه انقلابی، حوزه منتظر برگزار می‌شود