Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-08@19:50:22 GMT

یادداشت | امام روح‌الله در مورد وظایف رسانه‌ چه گفت

تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۲۸۰۴۳

یادداشت | امام روح‌الله در مورد وظایف رسانه‌ چه گفت

‍‍‍‍‍‍

به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد، درباره‌ی روح‌الله نوشتن، عادت هرساله‌ی ما رسانه‌ای‌ها در سالروز ارتحال امام(ره) شده است و شاید بیجا نباشد اگر بگوییم نوشتن از موضوعات مختلف، ما را به خود مشغول کرده اما برای یک‌بار هم که شده از خودمان ننوشتیم و از رسالت رسانه سخن به میان نیاوردیم درحالی‌که اگر هر شخص در حرفه‌ی خودش دقت نظر کند جامعه درست خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصل آن است انسان شبیه امام بودن را تمرین کند که شاید بسیاری از ما در دنیای پرزرق‌وبرق امروز  از آن اصل فاصله گرفته‌ایم و در وادی خودسازی، سخن گفتن آسان است و عمل به آن مرد میدان می‌خواهد.

معمولاً خوب بودن انسان‌‌ها در رفتارشان و بزرگ بودن روح، در گفتارشان هویدا می‌شود.

برای شناختن رفتار امام خمینی کتاب‌ها و خاطرات زیادی نوشته‌شده که جای تأمل دارد اما برای آشنایی با دایره‌ی فکری امام باید به جملات ایشان دخیل بست و تا موشکافی صورت نپذیرد لاجرم فهم نیز میسر نخواهد شد.

با توجه به نزدیک بودن لیله‌القدر جمهوری اسلامی ایران یعنی انتخابات، رسانه‌ها در گردبادی از اخبار و وقایع گرفتار آمده و همین خاک‌وخل‌های تبلیغاتی گاهی چشم تیزبین اصحاب رسانه را نیز کور می‌کند و آنچه را که باید درست ببینند و تحلیل کنند به خطا درباره‌اش نظر می‌دهند.

 

 

فوت کوزه‌گری امام خمینی(ره) برای رسانه‌ها

علیرغم اینکه رسانه‌‌ها عامل رساندن خبرها به گوش مخاطبان هستند و دلیلی مؤثر در افزایش بصیرت جامعه‌اند، شاید سرخودشان از این بصیرت بی‌کلاه باشد و اگر هر فرد به فکر بالا بردن معلومات خود نباشد در این حرفه جز خسران چیزی عایدش نشده است.

اگر به سخنان امام خمینی در حوزه مطبوعات نظر بیفکنیم خواهیم دید که دغدغه اصلی ایشان در این کار، در قدم اول جهاد با نفس درون است و مبارزه با آن را سخت‌ترین و مهم‌ترین کار اصحاب رسانه برشمرده‌اند.

به‌راستی اگر به این مسأله دقت شود فضای مطبوعات باصداقت چشم‌گیری تطهیر خواهد شد و اگر آداب انتقاد امام را در حرفه خود عملیاتی کنیم بهترین رسانه، چشم به جهان مطبوعات خواهد گشود.

چشم‌ها و گوش‌های انسان رسانه‌ای باید بیشتر از دهانش گشوده شود

امام خمینی خطاب به مطبوعات و آداب انتقاد می‌فرماید: برخی تا یک عملی از کسی صادر می‌شود می‌روند سراغ آن جهات ضعفش و جهات قوتش را اصلاً نمی‌گویند. این کنار می‌نشنید و شروع می‌کند هی مناقشه کردن و عیب تراشیدن.

این کار آسان است و خیلی هم رایج شاید باشد. خودش وارد هیچ معرکه‌ای نمی‌شود وارد هیچ اداره‌ای نمی‌شود فقط آن‌هایی که وارد هستند را اشکال می‌کند.

باید اشخاصی که می‌خواهند صحبت کنند ببینند که آیا حق را می‌خواهند برای حق؟ اگر یک عمل خوب از یک دشمنی صادر شد این عمل را ستایش کند.گاهی تعریف‌های انسان از این باب است که چون  دوستانش است تعریف می‌کند.

تیترها رادرشت نزنید

امام در بخش دیگری از سخنان خود حرف قابل‌تأملی دارند و متأسفانه امروز خیلی شاهد این سبک اشتباه از مطبوعات هستیم و البته اگر کسی به آن‌ها ایراد وارد کند میگویند ما بر روی این مسأله حساسیم و نقد می‌کنیم نه تخریب!

این درحالی‌که است که سخنان امام (ره)  در میان این قشر مهجور مانده و آداب انتقاد که از تأکیدات مؤکد رهبر انقلاب است در چشم آن‌ها بی‌اهمیت است و همچنان اصرار دارند که روش خود را پیش ببرند.

اختلاف‌افکنی و با چشم کور راه رفتن خود را مطالبه گری و انتقاد می‌نامند دریغا که دشمن را شاد کرده و مورد رضایت رهبر نیز واقع نشده‌اند.

امام خمینی فرمودند: قبل از اینکه تیترها را بخواهید درشت بنویسید با خودتان خلوت کنید و ببینید برای چه  این کار را می‌کنید؟ مقصد شما برای چه است؟ شما حق را برای حق می‌خواهید؟ یا حق را از رقبای خودتان نمی‌پذیرید؟ باطل را برای باطل از آن متنفرید؟ یا باطل را از دوستان خود می‌پذیرید؟ شما خودتان را امتحان کنید انسان یک موجود عجیب‌وغریبی است که تا آخر عمر خودش را نمی‌تواند بشناسد.

شما گمان نکنید که انسان شدن امری است آسان! انسان باید قبل اینکه دست‌به‌قلم بزند و قبل اینکه زبان‌باز کند توجه به حال خودش بکند و توجه به مسائل سیاسی، اجتماعی، اموری که ما آلان مبتلابه ان هستیم ببینید که ایا این صحبت در سطح کشور یک تشنجی ایجاد می‌کند؟ چماق ایجاد می‌کند یا آرامش ایجاد می‌کند؟ چنانچه تشنج ایجاد کرد آن روزنامه چماق است و آن گفتار چماق است و اگر آرامش در مردم ایجاد کرد این رحمت است و این مشکور است پیش خدای تبارک‌وتعالی.

آن‌قدری سخنان امام واضح و مبرهن است که برای اهلش تلنگری است همیشگی که جان وی را به لرزه خواهد انداخت و توضیح بیشتر نیازی نخواهد داشت.

انتقاد نه انتقام

در جلد ۱۹ صحیفه امام آمده است: مسأله نصیحت یک مسأله است، انتقام‌گیری مسأله دیگر. برای مردم و دولت و مسئولین و مجلس باید ناصح بود نه مقابله کرد.زیرا اگر شما با من و من با شما مقابله کنیم غیرازاینکه دیگران سوءاستفاده کنند چیزی به دست نمی‌آید. شما ببینید خارجی‌ها یک کلمه را می‌گریند و چیزی از توی آن بیرونمی آورند که بر ما غلبه کنند. انتقاد خوب است اما نه پرده‌دری!

باید همه با برادری باهم رفتار کنند اگر انتقاد دارند برادر گونه بگویند. روزنامه‌ها، تبلیغات، همه این‌ها متحد شوند و قلمشان گزنده نباشد مثل عقرب نباشد.

خودشان نمی‌فهمند و یا می‌فهمند.خدا نکند که بفهمند و دانسته این‌ها را تضعیف کنند من به آن‌ها نصیحت می‌کنم که یکدیگر را نگزید پنجه به روی‌هم نزنید اختلاف‌سلیقه‌ها را در یک محیط خوب برادرانه حل کنید.

اگر این نویسنده‌ها بجای اینکه به هم اشکال‌تراشی کنند باید باهم امید در ملت ایجاد کنند.

انحراف افکار عمومی با انتقادات غیرمنصفانه!

فصل الخطاب سخنان امام خمینی آنجایی است که برای نقد کردن ملاکی عنوان می‌کند و اگر به عمل خود امام نیز رجوع کنیم خواهیم دید که گاهی حتی منافق و نفوذی داخلی را با احترام و ملاحظه نقد کردند و به خاطر اتحاد و سوءاستفاده نشدن موضوع توسط دشمنان، سکوت اختیار کرده‌اند اما معلوم نیست برخی افراد الگویشان کیست که حتی از امامین انقلاب نیز جلو زده‌اند؟

البته در این غفلت‌ها شاید عمدی در کار نبوده و هرکدام از ما با هوای نفس خود گرفتاری داشته باشیم اما ای‌کاش نرسد روزی که ببینیم به نام انقلاب تماماً ضرر کرده و خسرالدنیاوالآخره شده‌ایم.

امام خمینی در سخنان کلیدی خود فرمودند: ممکن است هرکس در فضای ذهن خود به عملکردها و مدیریت‌ها و سلیقه‌های مسئولان انتقادی داشته باشد ولی لحن و تعابیر نباید افکار جامعه و آیندگان را از مسیر شناخت دشمنان واقعی و ابرقدرت‌ها به‌طرف مسائل فرعی منحرف کند و خدای‌نکرده همه مشکلات و ضعف‌ها به‌حساب مدیریت مسئولین گذاشته شود که این عمل کاملاً غیرمنصفانه است و اعتبار مسئولین نظام را از بین می‌برد.

بهتر نیست که با فکر و قلم و بیان خود دولت و مجلس وملت را راهنمایی برای حفظ میهن خود کنید؟
ایا این مجلس و رییس جمهور و دولت را از انچه درزمان رژیم سابق بود بدتر میدانید؟

سرمان بی کلاه نماند!

در پایان بد نیست جوال‌دوزی به خود زده و به خودمان تلنگر بزنیم که در خیل انتقادات و انگشت اشاره‌هایی که به سمت دیگران گرفته‌ایم خود را انتقاد کنیم و بیشتر با سیره امام انقلاب اشناشویم.

تک جمله‌های منتشرشده در فضای مجازی، منبعی ناجوانمردانه برای شناخت این روح بزرگ است و برای فهم تفکر روح‌الله لازم است به کتب ایشان مراجعه شود.

اگر می‌خواهیم رسالت رسانه‌ای خود را به‌گونه‌ای پیش ببریم که سرمان بی‌کلاه نماند و فقط پله‌ای برای پیشرفت دیگران نباشیم خوب است که کتاب آداب انتقاد از مجموعه کتاب درس‌هایی از امام را بخوانیم.

انتهای پیام/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: امام خمینی رسانه انسان امام آداب انتقاد سخنان امام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۲۸۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اراده تحول‌گرایی و تمدن‌سازی در گام دوم انقلاب اسلامی

دریافت 44 MB

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام و المسلمین عبادی زاده نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان و امام جمعه بندرعباس، در راستای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و در چارچوب منویات امام المسلمین حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (حفظه الله) از جوانان خواست؛ تا خود را در معرض مسئولیت پذیرفتن قرار دهند.

کد خبر 6100096

دیگر خبرها

  • حدیثی جعلی از امام زمان(عج) درباره یک کتاب مهم
  • حدیثی جعلی از امام زمان(عج) درباره کتاب مهم شیعه
  • خاطره‌ای ماندگار از پرواز پروانه‌ها در حرم امام رضا (ع)
  • روز سخت صهیونیست‌ها در شمال سرزمین‌های اشغالی
  • انتقاد تند آیت‌الله جوادی آملی از مشکلات اقتصادی کشور: اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود
  • انتقاد تند آیت‌الله جوادی آملی درباره مشکلات اقتصادی کشور: اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود
  • اراده تحول‌گرایی و تمدن‌سازی در گام دوم انقلاب اسلامی
  • نکته مهمی که در توقیع امام زمان (عج) به شیخ مفید اشاره شد
  • هلاکت و زخمی شدن ۴ نظامی صهیونیست بر اثر حمله پهپادی حزب الله
  • دیدار کارگزاران حج با رهبر انقلاب